Tapijt

WAT JE MOET WETEN OVER TAPIJT

Geen enkele vloerbedekking is zo veelzijdig als tapijt. Tapijt is comfortabel in huis en zorgt voor een warm gevoel. Tapijt is geluiddempend, zacht onder je voeten en verbetert het binnenklimaat in je woning. Het brengt je huis tot leven! Door een goede keuze van materialen, kleur en structuur kun je een eigen sfeer creëren. Met de onderstaande informatie kom je tot een juiste keuze.

MATERIAALKEUZE

Voor de productie van onze tapijten maken we gebruik van natuurlijke en synthetische garens, uitsluitend van de allerhoogste kwaliteit. De eigenschappen van de garens en de structuur van het tapijt bepalen het uiterlijk en in hoge mate de eigenschappen.

Een ruime collectie tapijt van bekende merken geeft u veel mogelijkheden om te kiezen. Wanneer de keuze gemaakt is kunt u er voor kiezen het tapijt door de specialisten van de Gordijnschuur te laten stofferen.

Wij adviseren u graag bij het maken van een weloverwogen keuze. Laat u inspireren, en kom naar onze showroom of markt om een van de stalen te bekijken.

WOL


Wol heeft van nature zoveel  goede  eigenschappen dat het een ideale vezel is voor de productie van onze tapijten. Wol is duurzaam en energie efficiënt. Wollen tapijten hebben een natuurlijke uitstraling,  zijn van nature vlamwerend en voelen zacht en luxueus aan. 

 

Tapijt
Tapijt

POLYAMIDE


Polyamide is een synthetisch vezel die enorm sterk, elastisch, vuilwerend en prima lichtecht is. Ze zijn erg goed te verven waardoor onze synthetsiche tapijten vaak een ruim en mooi kleurpallet hebben.

BOUCLÉ


Bij een bouclé-tapijt bestaat het oppervlak uit poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte kunnen zijn. Dat maakt ze duurzaam en slijtvast. Geschikt voor een ruimte met een hoge belasting en loopfrequentie.

Tapijt
Tapijt

FRISÉ


Een frisé-tapijt heeft een oppervlak van doorgesneden poollussen. Het garen is in elkaar gedraaid waardoor de polen als het ware krullen en het tapijt een speels en levendig uiterlijk heeft.

VELOURS


Een velourstapijt heeft een oppervlak van doorgesneden poollussen die heel dicht op elkaar gezet zijn. Dit geeft het tapijt een fluweelzacht gevoel en een chique, warme uitstraling.

Tapijt
Tapijt

KLEUR


Kleuren spelen ongemerkt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven, we staan er niet bij stil, maar ze hebben een grote invloed op onze gemoedstoestand. Met kleur bepaal je de sfeer van je (woon)kamer. Kies je een tijdloze tint die een neutrale basis vormt voor je interieur? Of ga je voor een sprekende kleur, een eyecatcher in je interieur. Een lichte kleur doet je kamer groter lijken dan een donkere tint.

Tapijt collectie

Kleuradvies op afspraak aan huis

Advies op maat, bij u zelf thuis.
Neem contact op