Duette

Duette is de raamdecoratie waar decoratief, functioneel en energiebesparend perfect samen gaan. Een Duette gordijn bestaat uit twee geplisseerde stoffen, waardoor de koorden niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Dat zorgt voor een strak geheel.

ENERGIEBESPAREND

Duette gordijnen hebben een unieke isolerende eigenschap. De dubbele stof is in het midden met elkaar verbonden en vormt zo een honingraatstructuur waar de lucht wordt vastgehouden. Zo wordt in de zomer de warmte tegengehouden en verlies je in de winter minder warmte door het raam.


Duette
Duette

GESCHIKT VOOR IEDER RAAM

Een Duette gordijn is de perfecte raamdecoratie voor bijna ieder raam. Rechte ramen, dakramen, ramen met meerdere hoeken (trapezium/driehoek, vijfhoek of zeshoek) en ramen in de serre of het plafond. Het is allemaal mogelijk. Daarnaast zijn Duette gordijnen ook zeer geschikt voor grote raampartijen.


TOP DOWN BOTTOM UP

Duette gordijnen zijn verkrijgbaar in de speciale Top Down Bottom Up variant. Hierbij kun je de Duette gordijnen zowel aan de bovenzijde als onderzijde openen. Je kunt de Duette dus in het midden van je raam vastzetten om zo voldoende privacy te creëren en zo min mogelijk daglicht te verliezen.


Duette
Duette

VERSCHIL TUSSEN DUETTE EN PLISSÉ

De producten Duette en plissé worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Toch zijn er wel degelijk verschillen. We leggen het verschil tussen Duette en plissé graag aan je uit. Het zijn allebei raamdecoratie producten van een geplisseerde stof, maar plissé bestaat uit één geplisseerde stoflaag en Duette uit twee geplisseerde stoffen. Bij Duette zijn de twee stoffen in het midden aan elkaar verbonden, waardoor er een unieke honingraatstructuur ontstaat. Deze honingraatstructuur heeft meerdere voordelen:

  • De koorden lopen door de honingraat en zijn daardoor niet zichtbaar
  • Een Duette stof verduistert beter dan een plissé stof, omdat er geen gaatjes in de stof zitten voor de koorden
  • In de honingraatstructuur blijft lucht hangen. Een Duette gordijn heeft daarmee een isolerende eigenschap en zorgt dat de warmte in de zomer buiten blijft en in de winter juist binnen blijft

Bij een halfrond raam kun je niet voor Duette kiezen, maar behoort plissé wel tot de mogelijkheden. Verder zijn zowel Duette als plissé leverbaar met elektrische bediening en in verschillende transparanties, plooibreedtes en kleuren.


Kleuradvies op afspraak aan huis

Advies op maat, bij u zelf thuis.
Neem contact op